Sonntag, 31. Januar 2010

Prostiile unui fotbalist

Se pare că AC Florenţa va renunţa la Adrian Mutu. Ca ciumă şi holeră titulează ziarul german de mare tiraj SÜDDEUTSCHE ZEITUNG de azi, numindu-l pe atacantul român un Enfante terrible al fotbalului european.

Nu de mult, copilul teribil s-a bătut cu nişte indivizi într-un hotel de lux. Acum problema este însă ceva mai gravă. Mutu a fost testat pozitiv la o probă de doping. Cert este că în optimile de finală din Champions-League, împotriva lui FC Bayern, nu va juca. Analizele au arătat că jucătorul lui AC Florenţa a consumat substanţa Sibutramin care în Italia este interzisă fiindcă face parte din grupa Amfetaminelor.

Acest preparat are calitatea de a frâna apetitul, scrie ziarul german, şi fotbalistul şi l-a procurat acasă în România, tocmai pentru a se prezenta cu greutatea ideală la primele antrenamente ale noului an. Ghinionul lui a fost că nu s-a consultat în prealabil cu medicul echipei din Florenţa.

Ce nedreaptă poate să fie viaţa asta. Vii în sfârşit acasă din emigraţie, să petreci cele mai frumoase zile ale anului la soba şi masa mămicii, şi n-ai voie să te îngraşi. Halal meserie. Cred că Adrian ar proceda mai bine dacă s-ar lăsa de meseria asta, adică de fotbal, şi ar veni cu mine la fabrică. Schimbul de dimineaţă începe la ora 6 şi se termină la 14.30, cel de după-masă are programul 14.30 - 22.00 şi cel de noapte 22.00 - 6.00.

Iată programul adecvat pentru un tânăr de 31 de ani care vrea să-şi menţină silueta. Voi vorbi mâine cu şeful meu. Doar îi trebuie (probabil) fostului fotbalist de clasă mondială un nou loc de muncă şi dacă se poate unul fără mari ispicii. Munca de acord îi va face bine, sunt convins de asta, şi în ritmul benzilor germane îi va pieri pofta de mâncare şi fără substanţa Sibutramin, dracu s-o ia.
Anton Delagiarmata

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen