Dienstag, 4. Mai 2010

Mă mir

Mă mir că se miră acum toată lumea. Antrenorul naţionalei de fotbal nu-l ia pe Kevin Kuranyi la campionatul mondial din Africa de Sud. Atacantul lui Schalke a marcat în Bundesliga nici mai mult nici mai puţin de 18 goluri. La mondiale vor juca în atacul german probabil Lukas Podolski de la FC Köln şi Miroslav Klose de la Bayern München.

Unii sunt consternaţi, alţii susţini cu un subton sarcastic în titluri de comentarii: "Löw este curajos". Antrenorul federal Joachim Löw a declarat că Kuranyi nu corespunde pentru conceptul "tactic şi personal", prevăzut de echipa de antrenori pentru acest campionat mondial. Se naşte impresia că numărul golurilor marcate nu mai contează pentru nominalizarea unui atacant într-o echipă naţională. Podolski şi Klose au marcat în acest campionat, care se sfârşeşte sâmbătă, 5 goluri ... împreună.

Şi totuşi mă mir că se miră acum toată lumea. Nu că n-ar putea Löw să socotească. O poate foarte bine, dar tot atât de bine nu poate să uite. Şi anume că Kuranyi a părăsit acu doi ani, în timpul meciului Germania - Rusia, supărat stadionul, fiindcă nu era nominalizat nici ca jucător de rezervă şi trebuia să urmărească partida din tribună. Un gest de indisciplină, deoarece Kuranyi era membru al lotului lărgit de jucători pentru echipa naţională.

Dacă Joachim Löw s-a comportat acum profesional sau nu, va rămâne un subiect de discuţie în lumea fotbalistică din Germania. Cert este că decizia lui este pur omenească, deci dominată de un puternic factor emoţional. Pe de altă parte, riscul lui de a eşua cu Klose şi Podolski nu este prea mare, deoarece în echipă vor mai fi probabil trei atacanţi de clasă mondială: Mario Gomez, Thomas Müller (ambii Bayern München) şi Stefan Kießling de la Bayer Leverkusen. Cam aşa stau cărţile, după părerea lui Delagiarmata - care nu se consideră microbist.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen