Montag, 25. Oktober 2010

În sfârşit o veste bună

Când Horst Seehofer (CSU), premierul landului Bavaria, a cerut renunţarea la vărsta de pensionare de 67 de ani, în cazul în care industria germană nu este în stare să creeze locuri de muncă adecvate pentru oamenii mai în vârstă, a fost criticat din toate părţile. Hans-Peter Friedrich, şeful grupului parlamentar din Bundestag al partidului Uniunea Social Creştină, condus tocmai de Seehofer, s-a grăbit săptămâna trecută să declare într-un interviu: "Noi susţinem în continuare pensia la 67 de ani."

Nici cancelarul, doamna Angela Merckel, nu vrea să renunţe la vîrsta de pensionare de 67 de ani. Berlinul nu pare a fi impresionat de evenimentele din Franţa, unde un popor întreg luptă de săptămâni pentru păstrarea vârstei de pensionare la limita de 60 de ani. În Germania doar Partidul de Stânga şi sindicatele luptă pentru menţinerea vîrstei de pensionare la 65 de ani.

Astăzi Berthold Huber, preşedintele celui mai mare sindicat din Germania, IG Metall, cere în ziarul RHEINISCHE POST un referendum (Volksentscheid) pentru pensia cu 67. Omul are dreptate. De ce să hotărească politicieni, care în marea lor majoritate n-au văzut în viaţa lor o fabrică adevărată din interior, soarta a milioane de oameni care trudesc o viaţă întreagă, pentru ca la urmă tot statul, adică aceeaşi politicieni,  să le ia o mare parte din salar sub formă de impozite?

Anton Delagiarmata

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen