Montag, 15. Dezember 2014

Nasul eurocrat

Comisia Europeană, cu noul ei şef Jean Claude-Juncker, are circa 33.000 de angjaţi. Toţi aceşti eurocraţi se gândesc zi şi noapte numai şi numai la binele oamenilor din Uniunea Europeană. Nimeni însă nu va putea să nege faptul că la numărul imens de idei care se nasc astfel în creierile de la Bruxelles şi Luxemburg mai apari şi bazaconii. Acestea se răsfrâng de obicei asupra regiunilor şi comunelor din UE.

Primăria veche (stânga) şi Primăria nouă
din Ingolstadt
Foto: Delagiarmata
Iată un exemplu. În oraşul german Ingolstadt, şi nu numai acolo, există o directivă a Consiliului Orăşenesc prin care la repartiţia terenurilor pentru construcţii de case particulare (contra cost) sunt favorizate familii - de regulă oameni tineri cu copii mici – care îşi au deja domiciliul stabil în oraş. Acum se aud voci de la Comisia Europeană care vor să micşoreze prin legi noi efectul acestui aşa numit „model de băştinaşi”.

Fracţiunea creştin-socială din Consiliului Orăşenesc este alarmată şi s-a adresat guvernului german de la Berlin cu cererea de a interveni pe lângă Comisia Europeană cu scopul de a păstra status-quo-ul. Nu va fi un demers simplu, doar fiind cunoscută îndârjirea eurocraţilor, când domniile lor găsesc de cuviinţă să-şi bage nasurile în treburile altora. Să le fie de nas - cel puţin acum, în ajun de crăciun!
Anton Delagiarmta

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen