Montag, 11. August 2014

Performanţa Cristinei Seeger

Oraşul Ingolstadt are 130.000 de locuitori, dintre care 50 de cetăţeni sunt membri în Consiliul Orăşenesc, condus de primarul principal Christian Lösel, ales la alegerile comunale din 3 martie 2014 pentru o perioadă legislativă de şase ani.

Pe lângă acest comitet legislativ, oraşul mai are şi alte comitete orăşeneşti în care se pot angaja cetăţenii cu interese şi înclinaţii politice şi sociale. Aceste comitete au în general un caracter consultativ.

Consiliul Migranţilor este un astfel de gremiu politic al oraşului bavarez. 40 la sută dintre cetăţenii Ingolstadt-ului au o istorie de imigrant. La tineret acest procentaj este chiar de peste 50 la sută. 30.000 de cetăţeni au avut acum ocazia de a alege membrii pentru Consiliul Migranţilor, după ce consiliul actual a fost şase ani în funcţie. Cetăţenii cu drept de vot trebuiau să aibă o cetăţenie străină sau o dublă cetăţenie, germană-străină. Dintre cei 30.000 de migranţi cu drept de vot s-au prezentat la urne doar 1337 de persoane, ceea ce reprezintă 4,57 la sută, un rezultat nu chiar îmbucurător. Cauzele pentru această participare dezastruoasă la vot pot fi multiple. Una din ele ar putea fi voinţa redusă de integrare a multor migranţi din Germania.

Dintre cei 35 de candidaţi au fost aleşi în noul Consiliu al Migranţilor din Ingolstadt 16 persoane. (Consiliul mai are în rândurile sale şi 9 membri din rândul Consiliului Orăşenesc, deci în total 25 de membri.) Primul loc a fost cucerit de Elvan-Erdem Aydin, cu cetăţenie turcă. El a fost şi până acum liderul acestui comitet orăşenesc. 

Pe locul 10 se află Cristina Seeger (43 de ani), cu cetăţenia dublă română-germană. Asistenta de proiecte (birou de inginerie şi arhitectură), originară din Agnita, trăieşte de 23 de ani în Ingolstadt şi şi-a propus să se angajeze pentru un schimb efectiv de cultură între cetăţenii germani şi imigranţi.

Angajamentul ei, ca şi munca întregului consiliu, poate fi urmărit îndeaproape de cetăţenii oraşului. Şedinţele Consiliului Migranţilor sunt oficiale şi pot fi vizitate de cetăţenii oraşului în calitate de oaspeţi.

Anton Delagiarmata

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen