Montag, 21. Juli 2014

O mostră de partenariat român-german

Foto: Delagiarmata
Bavarezilor le place să sărbătorească. Ocaziile sunt multiple şi fantezia organizatorilor este nemărginită. (Spiritele critice vorbesc deja de o manie.) Sub genericul Sommertraum zwischen den Brücken – Vis de vară între poduri municipalitatea Ingolstadt a organizat la începutul lunii iulie chiar mai multe acţiuni culturale şi folclorice pe malul Dunării, pe o zonă situată între două poduri.

Foto: Delagiarmata
Unul dintre festivalurile organizate purta numele Fest der Kulturen – Serbarea culturilor şi a întrunit  mai multe organizaţii ale naţionalităţilor conlocuitoare din Ingolstadt, care şi-au prezentat la diferite ştanduri activităţile. Şi Rumänischer Freundeskreis Ingolstadt. e.V. - Cercul românesc de prieteni Ingolstadt  a fost prezent cu un ştand, prezentând vizitatorilor numeroşi diferite materiale tipărite cu informaţii, bunătăţi culinare, piese de artizanat, dar şi o formaţie de dans, venită din Moldova.

Foto: Delagiarmata 
Pe malul Dunării era montată o scenă, unde ansamblul folcloric din România şi-a prezentat programul. Şi cu ocazia acestui festival Cercul românesc de prieteni Ingolstadt a adus un nou aport la intensificarea partenariatului român-german pe plan cultural şi folcloric – o manie destul de plăcute.

Anton Delagiarmata

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen