Freitag, 2. März 2012

Audi a prezentat ieri cel mai bun bilanţ economic din istoria sa

Acest titlu se putea citi des în ultimii ani în cele mai diferite ziare din lumea întreagă. Anul acesta i se poate acorda o însemnătate deosebită, întrucât ne aflăm într-o perioadă de criză economică şi financiară, care durează acum deja de patru an.

În jur de 300 de jurnalişti au venit din 24 de ţări la Ingolstadt, oraşul natal al concernului Audi. Au asistat la o conferinţă de presă la care consiliul de conducere a prezentat rezultatele ultimului ani. Preşedintele consiliului, Rupert Stadler, a remarcat faptul că „niciodată numărul vânzărilor nu a crescut atât de vertiginos ca anul trecut“. Concernul a livrat 1.302.659 de maşini, de unde rezultă o cifră de afaceri de 44,1 de miliarde de euro, cu 24,4 % mai mare ca cea din anul 2010.

Axel Strotbek, răspunzător în consiliu pentru finanţe şi organizare, a declarat că Audi a realizat anul trecut o rendită de afacere de 12,1 %. „Cu această cifră de rendită concernul Audi se numără printer cele mai rentabile firme din industria de automobile“, a spus Strotbek. Interesant este faptul că modelele mari, adică scumpe, s-au vândut deosebit de bine, ajungând la un procentaj de 38% din volumul total de unităţi livrate. Este vorba de modelele A6, A7, A8 şi Q7.

Consiliul de conducere şi-a exprimat recunoştinţa faţă de angajaţii concernului şi a anunţat o primă medie de 8.251 de euro pentru fiecare angajat în cele două uzine de producţie ale concernului din Germania: Ingolstadt şi Neckarsulm. La Ingolstadt au lucrat în luna decembrie a anului trecut 47.976 de oameni iar la Neckarsulm 14.247. Concernul are însă şi centre de producţie în China, Ungaria, Belgia, India şi Slovacia. Se vorbeşte tot mai des şi despre construcţia unei uzine în Statele Unite.

Expansiunea lui Audi, care este doar una din mărcile concernului VW, continuă. Anul acesta firma din Ingolstadt va prezenta 18 modele noi. Şi numărul angajaţilor va creşte. Consiliul a anunţat angajarea a 1200 de experţi în domeniile electromobilitate şi construcţie cu materiale uşoare. Dar şi dintre cei 2500 de muncitori împrumutaţi care lucrează la ora actuală la benzile de fabricaţie vor fi angajaţi 700. Asta înseamnă pentru cei fericiţi o enumerare mai substanţială şi mai ales asigurări sociale mai bune, ca de exemplu pensia de intreprindere.

Bineînţeles că aceste înfăptuiri sociale nu cad din cer sau sunt în totalitatea lor binefaceri ale conducerii concernului. Nu, majoritatea dintre ele trebuie cucerite şi apoi zi de zi apărate. Asta se poate realiza numai cu un sindicat puternic. Muncitorii de la Audi sunt în marea lor majoritate membri ai sindicatului IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, cu aproape 2,3 milioane de membri. Consiliul angajaţilor la Audi, 51 de membri, este dominat de membri sindicatului IG Metall, ei având 44 de mandate. Reprezentanţii angajaţilor cu salariu tarifar negociază toate prestaţiile sociale cu consiliul de conducere.

În iulie 2009 concernul a sărbătorit 100 de ani de existenţă cu multe personalităţi proeminente din politică, economie şi showbusiness-ul german. Festivitatea de la Audi Piazza, centrul de prezentare a concernului, a fost transmis live în centrul oraşului Ingolstadt. În fotografia se văd de la stânga la dreapta: Rupert Stadler, preşedintele consiliului der conducere al concernului Audi, cancelarul german Angela Merkel, trei tineri de la centrul şcolar Audi şi renumitul moderator Thomas Gottschalk
Anton Delagiarmata

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen