Donnerstag, 5. April 2012

Fotbal feminin - Un meci între două adversare ale României

Echipa naţională de fotbal feminin a Germaniei a întâlnit în deplasare echipa Elveţiei în cadrul preliminariilor Campionatului European. Meciul a început cu o uşoară dominare a elveţienelor care s-a materializat în două ocazii foarte bune.

După vreo cincisprezece minute naţionala germană a pus însă stăpânire pe joc, începând să-şi domine adversarul tot mai clar. Şi la prima acţiune mai insistentă a echipei germane balonul s-a oprit în poarta adversarului.

În minutul 16 Anja Mittag a pasat de pe linia de fund în centrul careului de 16 metri unde Celia Okoyina da Mbabi a stat foarte bine şi a marcat din apropiere. Echipa elveţiană a fost şocată şi nemţoaicele au ştiut să se folosească de această ocazie, marcând încă două goluri.

În minutul 24 rolurile în atacul german au fost schimbate: Celia Okoyina da Mbabi a pasat şi Anja Mittag a marcat. Al treilea gol a căzut în minutul 37 după un pas în adâncime, valorificat tot de Okoyina da Mbabi. Aceeaşi atacantă, de la echipa SC 07 Bad Neuenahr, a mai ratat două ocazii de gol foarte bune în minutele 40 şi 41.

În repriza secundă condiţia fizică a echipei germane a cauzat un joc pe o singură poartă. Acest scenariu a fost intrerupt doar de contraatacuri rare ale elveţienelor. În minutul 58 Fatmire Bajramaj a ratat o şansă foarte bună de a majora scorul, dar a eşuat în încercarea de a dribla şi portăreasa elveţiană. Dar numai cinci minute mai târziu atacurile furibunde ale germanelor au dus la un autogol elveţian, marcat de Marie Andrea Egli.

Celia Okoyina da Mbabi după meci
În minutul 70 Bajramaj a pasat excelent şi Okoyina da Mbabi a stat din nou foarte bine, marcând al treilea ei gol în acest meci, al cincilea pentru echipa germană. Şi după diferitele schimbări efectuate în cele două echipe, balanţa de forţe pe teren nu s-a schimbat. În minutul 84 aceeaşi Okoyina da Mbabi a marcat printr-o lovitură de cap în urma unui corner.

Meciul s-a terminat cu un şut năpraznic al Isabellei Meyer din echipa elveţiană în bara transversală a porţii germane. Rezultatul este însă fără comentarii: 6:0 pentru echipa germană. Meciul s-a jucat la Aarau într-o atmosferă de campionat judeţean. Păcat, fiindcă fotbalul feminin a făcut în ultimii ani enorme progrese calitative. Şi acest meci, transmis de postul german de televiziune ZDF, s-a jucat la un nivel tehnic şi tactic foarte ridicat.

Următorul adversar al echipei germane va fi România. Meciul se va juca la Bielefeld, în data de 31 mai 2012, ora 18, şi va fi transmis în direct de ARD. În grupa a 2-a a preliminariilor conduce Germania înaintea Spaniei şi României. În această grupă mai joacă Elveţia, Kazahstan şi Turcia.
Anton Delagiarmata

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen