Freitag, 4. Mai 2012

Două ore de sâmbătă în oraşul bavarez Ingolstadt – 1

La capătul celălalt al aceleiaşi pieţe, numită Paradeplatz (Piaţa Paradelor), a fost instalat un post de înregistrare a maşinilor participante la raliul DK-Regio-Sprint. Acest raliu de autovehicule-oldies este organizat anual de ziarul local DONAUKURIER.

Mai ales pentru un spectator ca mine, care şi-a trăit copilăria şi anii adolescenţei într-un sat bănăţean în anii 1960/70, această paradă a porturilor motorizate este de fiecare dată foarte interesantă. Ceea ce pentru băştinaşi este o trăire nostalgică, o întoarcere în anii copilăriei şi a tinereţii, este pentru un migrant din sudestul Europei renaşterea unei lumi care a existat cândva dincolo de Cortina de Fier şi de care auzise doar la radio sau citise în ziarele sau revistele, destul de rare, din occident.

225 de maşini – unele cu adevărat istorice - au participat la acest raliu, în care de fapt predomină numai o singură dorinţă – şi anume de a trece linia de sosire fără pană. Doar trebuiau să parcurgă o distanţă de circa 300 de km prin oraşul Ingolstadt şi împrejurimile sale, pe alocuri foarte frumoase – mai ales în valea rîului Altmühl care în orăşelul Kehlheim se varsă în Dunăre. 


Spectatorii pe străzile oraşelor şi satelor sau pe marginea şoselelor puteau admira maşini din anii 1950, ’60, şi ’70. Cel mai vechi autovehicul din rândul participanţilor a fost construit în anul 1930 şi are 15 cai putere: un BMW Dixi DA 2. Până la urmă a ajuns şi el la locul de unde plecase înainte cu câteva ore, redacţia şi tipografia ziarului DONAUKURIER.


Anton Delagiarmata
Video: Anton Delagiarmata

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen