Sonntag, 27. November 2011

Târg Social de Crăciun pe Audi-Piazza

Firma Audi nu sponzorizează numai cluburi de fotbal, diferite discipline din sportul de iarnă sau festivaluri internaţionale de muzică clasică, ci sprijină şi foarte multe proiecte sociale din regiunea Ingolstadt  (sediul administrativ şi cel mai mare loc de producţie al concernului) dar şi din alte ţări, ca de exempu Brazilia. În aceste proiecte este ivolvat într-o măsură esenţială şi comitetul de intreprindere – la Audi fiind dominat de membri ai sindicatului IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania -, ca reprezentant al angajaţilor.

Acum, în ajunul crăciunului, când pentru creştini începe timpul adventului, peste tot în Germania se deschid târgurile de crăciun. Pe unul din pieţele istorice ale oraşului Ingolstadt a fost inaugurat joi unul din cele mai vechi târguri, numit şi Târgul Copilul Isus, din Germania. Arhivele istorice menţionează anul 1570.

În aceeaşi zi şi-a deschis porţile un al doilea târg de crăciuni în oraşul de pe Dunăre, şi anume pe Piazza, centrul public al concernului Audi. Este tocmai unul din acele proiecte care a rezultat din iniţiativa sindicaliştilor, numit Târg Social de Crăciun.

O serie de intreprinderi şi asociaţii caritative, care au angajaţi handicapaţi psihic şi/sau fizic sau care îngrijesc oameni bătrâni, îşi prezintă cu această ocazie produsele fabricate şi activităţile caritative – şi ca gest de mulţumire pentru ajutorul financiar sau material (sub formă de maşini) primit de firma Audi. Ca exemplu am putea numi atelierul de prelucrare a lemnului Auhof-Werkstätten din  orăşelul bavarez Hilpoltstein. În această firmă lucrează oameni cu handicap care confecţionează diferite produse din lemn, cum ar fi mobilă pentru copii şi jucării. Aceste produse sunt expuse la căsuţa firmei de pe Piazza Audi şi pot fi cumpărate.

Bineînţeles că toate cheltuielile pentru organizarea acestui târg sunt suportate de Audi, inclusiv culisa muzicală. Ieri a cântat cvartetul de saxofon 4phones, constituit din membri ai Filarmonicii de Suflători Audi. Târgul de pe Piazza se deosebeşte de celelalte târguri de crăciun orăşeneşti şi prin timpul de funcţionare – doar patru zile, pe când târgurile tradiţionale vor fi deschise până la 23 sau 24 decembrie.
Anton Delagiarmata



Foto & Video: Anton Potche

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen